Leuninghouder Vlak, keilbout bevestiging, Zwart

Leuninghouder profiel Vlak Zwart Keilboutbevestiging
Leuninghouder profiel Vlak Keilboutbevestiging Technische Specificaties
   
Deze zwarte leuninghouder voor vlakke trapleuningen voldoet helemaal aan de trend van dit...meer
Leuninghouder Vlak, keilbout bevestiging, Zwart

Deze zwarte leuninghouder voor vlakke trapleuningen voldoet helemaal aan de trend van dit moment. De kleur zwart zien we steeds meer terugkomen in het interieur, zowel op meubels als aan de wand. 

Een trapleuning monteren

Wanneer u een trapleuning gaat monteren is het van belang om goed te kijken welk type trapleuning u gaat gebruiken. Voor een ronde trapleuning heeft u namelijk een ander type leuninghouder nodig dan voor een rechte trapleuning. De hoogte van de trapleuning is onder andere afhankelijk van de lengte van degene die de trap zal gebruiken. De hoogte zal meestal liggen tussen de 80 en 100 cm, gemeten van de bovenzijde van de traptrede. Wanneer de trap gebruikt zal worden door lange mensen is een hoogte van 1 meter dus zeker mogelijk.

Wanneer u een houten trapleuning gaat gebruiken kunt u de leuninghouder eenvoudig met spaanplaatschroeven aan de leuning monteren. Voor een solide montage is deze leuninghouder met keilboutbevestiging een goede optie. Nadat u de keilbout in de muur heeft gemonteerd kunt u de leuninghouder met een dopmoer vastdraaien. De laatstgenoemde methode zorgt voor een nette afwerking omdat de dopmoer vaak dezelfde kleur heeft als de leuninghouder. Het is verstandig om met twee personen een trapleuning te monteren. Let op, de keilbout en dopmoer worden niet standaard meegeleverd.

Hoeveel zwarte leuninghouders per trapleuning? 

Wanneer u een trapleuning gaat monteren is het belangrijk om voldoende leuninghouders te gebruiken. Meestal wordt er om de 80 cm een leuninghouder geplaatst. Daarnaast is het belangrijk om vanaf de uiteinden van de leuning circa 20 tot 30 cm te rekenen voordat de eerste leuninghouder gemonteerd zal worden. Op deze manier krijgt u een stevige en veilige trapleuning. 

Montage rechtstreeks tegen de muur of op een smetplank

Een trapleuning kan rechtstreeks tegen de muur gemonteerd worden maar ook op een smetplank. Een smetplank is een plank die achter de trapleuning wordt gemonteerd. Een smetplank heeft meerdere voordelen. Ten eerste zorgt de plank voor meer stabiliteit. Met name op een wand die weinig stabiliteit geeft. Denk hierbij aan een gipswand op houten regels. Door de plank ter hoogte van de houten regels vast te schroeven zorgt u toch voor voldoende stevigheid.

Een ander voordeel van de smetplank is het feit dat de muur minder snel vies zal worden. Eventuele vlekken zijn eenvoudig schoon te maken. 

Productspecificaties

Kleur Leuninghouder: Zwart
Materiaal Leuninghouder: Gegoten Aluminium
Montage Leuninghouder: Keilboutbevestiging
Uitvoering Leuninghouder: Vlak
EAN-nummer: 8714359035959
Handige links
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Leuninghouder Vlak, keilbout bevestiging, Zwart"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

  • Hermeta
  • DV1000178
Op voorraad

Op werkdagen voor 21:00 besteld is vandaag verzonden

€ 2,78
Dit product wordt exclusief keilbout en dopmoerMet een keilbout en dopmoer kunt u de leuninghouder stevig aan de wand monteren geleverd. Deze kunt u hieronder eenvoudig mee bestellen.
Keilbout voor leuninghouders M8
€ 2,38
Leuninghouder dopmoer M8 Zwart
€ 1,48
Stokeind M8x60 mm + plug 10x50 mm
€ 2,08
Veilig betalen met
Advies nodig?

Vraag het aan een van onze medewerkers.

Mail 0598-433401